ISTORIA SE REPETĂ – O săptămână de controale la Casa de Cultură din Baia Mare

187

Istoria pare să se repete în cazul Casei de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare, ajunsă aproape a nimănui. Incidentul care a făcut autoritățile să ia atitudine a fost incendiul izbucnit în această săptămână la parterul clădirii, din fericire fără victime. Actualul prefect a făcut exact ce a făcut și vechiul prefect și anume a dispus controale.

Printr-un ordin de prefect din 19 februarie a.c., „a fost constituită o comisie mixtă de control pentru verificarea Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare, alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, Primăriei Municipiului Baia Mare, Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Maramureș, SC Electrica, Eon Gaz și SC Vital”.

 

Dimineața zilei de 20 februarie a început cu o ședință tehnică de lucru, după care s-a ieșit pe teren, la control. Împreună cu directorul Dumitru Corzan s-a procedat la verificarea generală a imobilului.

„Fiecare instituție nominalizată prin ordinul prefectului va proceda la verificare, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și a atribuțiilor, în perioada 20 – 26 februarie a.c., urmând să întocmească rapoarte și măsuri care vor fi centralizate și în baza cărora se vor lua decizii”, a precizat prefectul Nicolae Ungur.

Știm doar că la exterior clădirea nu și-a schimbat înfățișarea, adică arată deplorabil în continuare. Șă mai știm că băimărenii nu au un loc decent unde să se poată ține un spectacol.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here