ÎȘI FAC TREABA ȘCOLILE DE ȘOFERI? – Jumătate din cei care vor să devină conducători auto pică la examen

450

Încadrarea pe benzi și circulația în sensul giratoriu – sunt principalele două motive pentru care foarte mulți dintre cei care vor să ajungă șoferi pică proba traseului. Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș spune că problema pleacă de la lipsa unor instructori auto care să se implice mai mult în activitatea didactică.

“Poate ar mai fi o problemă care o pot spune, dar se vede că și-au parcurs numărul de ore sau nu. Un elev care și-a făcut toate orele de conducere și a urmat și cursul teoretic se vede la condus. Dar la mulți le-ar mai trebui ore în plus. Sunt conștienți și atunci le cer chiar ei. Alții merg la școală, și cer dosarul, deși instructorul îi spune elevului că încă nu este pregătit pentru examen, mai are nevoie de ore. Primește dosarul, că nu poate să îl țină instructorul. Dar pică la examen, pentru că nu a ascultat de instructorul acela, care știe dacă e pregătit sau nu. De o parte a instructorilor sunt mulțumit, dar sunt anumite școli care lasă mult de dorit”, a precizat Florin Șironka, șeful acestui serviciu.

Școlile de șoferi din Baia Mare lasă mult de dorit “în sensul că nu se implică atât de mult în pregătirea elevilor, fiind interesați mai mult de cantitate decât de calitate. Atâta timp cât nu pui accentul pe pregătire și ești interesat să ai cât mai mulți elevi cursanți, asta spune totul”.

“De multe ori la examen poți prinde o anumită situație în trafic, aglomerație, pe fondul emoției riști să pici examenul. Dar asta poate fi o dată, a doua oară vei fi mai atent, dar când stăpânești mașina, nu cred că mai sunt probleme. Promovabilitatea la examenul auto e undeva la 50%, asta înseamnă că totuși se pune accent pe pregătire”, a mai precizat Șironka.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here