IOHANNIS – Susţin activitatea DNA şi a procurorului-şef al instituţiei

863

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că susţine în continuare activitatea DNA şi a procurorului-şef al instituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

„Am spus acest lucru şi aseară. Da, o susţin. Susţin şi pe doamna Kovesi şi susţin şi activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri că DNA face o treabă bună şi conducerea DNA face o treabă bună, iar ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia”, a spus şeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi înainte de face această propunere, şeful statului răspuns că nu a avut o astfel de discuţie.

El a arătat însă că a avut o altă discuţie cu ministrul Justiţiei. „Am avut o discuţie, dar nici nu mi s-ar fi părut corect să-l întreb, nici lui nu i s-a părut necesar să mă informeze. Am avut o discuţie mai degrabă principială, fără să discutăm în prealabil acest aspect”, a arătat şeful statului.

Iohannis a indicat că nici după ce ministrul a făcut respectiva propunere nu a avut o discuţie cu acesta. Şeful statului a subliniat că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru apărarea independenţei justiţiei. Întrebat cât de aproape este de ideea referendumului pe tema justiţiei, şeful statului a răspuns: „Asta este o discuţie care se poate purta, dar nu astăzi la Bruxelles”.

Sursa – Agerpres

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here