INVESTIȚII – Proiecte, în diferite etape, la Ulmeni

44
????????????????????????????????????

În afara proiectului podului peste râul Someș (unde constructorul recunoaște ca s-a făcut o “greșeală umană” și se declară incapabil să vină cu o soluție) în Ulmeni sunt, în diferite faze, o serie de proiecte. După cum ne spune viceprimarul Vicsai Ștefan, este în lucru extinderea rețelei de canalizare în Mânău-Arduzel-Someș Uileac (lucrare cu o valoare de 7 milioane de lei), extinderea rețelei de apă în Vicea – Someș Uileac (2,7 milioane de lei). De asemenea, s-a semnat contractul pentru un centru multifuncțional în Țicău, asfaltarea a șase kilometri de drum în toate satele și, cu fonduri europene, vor fi asfaltați alți 14 kilometri de drum (astfel fiind asfaltate toate drumurile comunale). 

Tot viceprimarul ne-a spus că este un proiect, depus la Compania Națională de Investiții, pentru construirea unui bazin de înot. La aceeași companie este depus un proiect care vizează realizarea unei baze sportive la ieșire din Ulmeni spe Mânău. „Este un proiect standard, cu teren de fotbal, tenis, handbal”, spune Vicsai Ștefan.

Un alt proiect depus este pentru extinderea rețelei de gaz în Arduzel – Vice-Someș Uileac-Țicău, valoarea lui fiind de 12 milioane de lei. „Avem mai probleme cu lemnele în zonă. Dacă facem un calcul, ieșim mai ieftin la încălzirea cu gaz”, precizează viceprimarul.

Aflăm că a fost terminată execuția de trotuare și șanțuri betonate în Ulemni, Arduzel, Someș Uileac și Chelința. Se urmărește și realizarea în totalitate a iluminatului public cu becuri led (finanțare de la Fondul de Mediu), acum fiind schimbate 60% din becurile clasice.

Din fonduri proprii se va realiza canalizarea în satele Tohat și Țicău, precum și alimentarea cu apă. Tot cu bani din bugetul local s-a introdus gaz pe o stradă din Ulemni și s-au asfaltat doi kilometri de drum în aceeași localitate.

În zonă s-a turnat covor asfaltic și pe drumul ce leagă Ulmeni de Mânău, pe distanța de 3,5 kilometri. Alt proiect despre care ne spune viceprimarul că s-a finalizat este reabilitarea parcului din Ulmeni.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here