INVESTIȚII PE DATORIE – Împrumuturi din Trezorerie pentru primării pentru derularea proiectelor

1338

Acordarea de împrumuturi din Trezorerie în limita sumei de 500 de milioane lei pentru perioada 2018 -2019, pe durata de până la 20 de ani, pentru asigurarea finanţării proiectelor de infrastructură din domeniile necesare asigurării pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate. Asta a decis Guvernul României în ședința din prima zi a lunii martie.

„Și mă refer la sănătate, educaţie, apă, canalizare, iluminat public, transport, salubrizare, cultură, sport şi tineret, locuinţă, măsură care este şi o măsură din programul de guvernare şi anume, acordarea de împrumuturi din Trezorerie pentru finanţarea celor 10 “S”, cele zece servicii, le-am enumerat anterior. Pentru anul 2018, excedentul bugetar va fi utilizat nu numai penru proiecte de investiţii, dar şi pentru finanţarea cheltuielilor cu personalul, corecţiile financiare aferente proiectelor şi sentinţelor civile definitive, plata arieratelor, precum şi pentru rambursarea împrumuturilor contractate.

Această prevedere se va aplica numai în cazul în care din venituri proprii şi din sumele de echilibrare primite conform legii bugetului de stat pentru anul 2018, unităţile administrativ-teritoriale nu pot acoperi cheltuieli necesare pentru aceste categorii„, a menționat premierul Viorica Dăncilă.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here