INVESTIŢII ÎN VADU IZEI – Clădirile administrative vor avea o nouă faţă, modernă

425

Autorităţile din Vadu Izei performează la capitolul investiţii. În ultima vreme, s-a lucrat de zor mai multe compartimente, iar sezonul turistic a fost înfloritor, mai ales cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În ceea ce priveşte investiţiile, lucrările la reţeaua de apă-canal decurg bine. La un moment dat, 90% erau gata şi se aştepta o rectificare bugetară în valoare de 700.000 de lei. În plus, intenţia autorităţilor este de a asfalta până la ultima casă inclusiv Valea Stejarului, fosta Vale a Porcului. Totul se face în baza unui proiect în valoare de un milion de euro, prin AFIR. Autorităţile locale au punctat cât de importantă ar fi reţeaua de gaz pe raza comunei, pentru ca toate utilităţile moderne să fie puse la punct.

Mai multe căi de finanţare

Există şi numeroase proiecte pentru anul 2019. “Avem un proiect de reabilitare şi extindere a primăriei, cu noi spaţii. Acesta are o valoare de 500.000 de euro şi este prin PNDL. Vom mansarda imobilul şi vom avea birouri şi săli noi. De asemenea, dorim să finalizăm căminul cultural, în baza unui proiect în valoare de 500.000 de euro, prin CNI. Avem şi un proiect pentru şcoală. Prevede anvelopare şi realizarea acoperişului. Valoarea totală este de 1,5 milioane de euro, cu finanţare prin POR”, a spus, pentru AxaNews.ro, Petru Vlaşin, primarul comunei Vadu Izei.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here