ÎNTRE BISTRA ȘI PETROVA – Țigări ascunse în cutii de prăjituri

931

Când vine vorba de a aduce din Ucraina țigări în Maramureș, maramureșenii devin foarte inventivi. Asta au aflt cei care alcătuiau echipajul mobil al poliției de frontieră din Valea Vișeului, care în 25 mai a oprit în trafic pentru control, între localitățile Bistra și Petrova, o autoutilitară marca Ford Tranzit, condusă de către A. Daniel, în vârstă de 53 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. În autovehicul se mai afla în calitate de pasager și L. Vasile de 49 de ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramureș

Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmatiei, a arătat că în urma controlului efectuat asupra autovehiculului, au fost descoperite, în 6 cutii cu prăjituri, mai multe pachete cu țigări, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta niciun document de proveniență.

“Persoanele în cauză împreună cu autoutilitara au fost conduse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 1.151 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 14.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, a arătat Radu Lungu.

Tot în 25 mai și tot in zona de competenta a Sectorului PF Valea Vișeului, polițiștii de frontieră au observat in apropierea frontierei de stat o persoană care transporta către interiorul țării bagaje voluminoase.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru oprirea persoanei respective, constatând că este un cetățean ucrainean, in varsta de 14 ani, care avea în asupra lui două rucsacuri și două sacoșe cu țigări. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, iar în continuare s-a luat măsura conducerii minorului împreună bagajele cu țigări la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here