ÎNTR-O NU ŞTIU CARE GARĂ… – Tina Tătaru şi Alexandru Pop-Ştrempel, Miss şi Mister “Şincai” (GALERIE FOTO)

898

Organizat prin tradiţie de elevii claselor a XI-a, Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” a avut loc vineri, 26 otcombrie 2018, în sala de spectacole a Casei de Cultură din Baia Mare.

Valorificând metafora trenului, precum şi celebra melodie „Pseudofabula” a celor de la Roşu şi Negru, evenimentul intitulat „Într-o nu ştiu care gară” şi-a propus să îmbine armonios momentele artistice cu probele propriu-zise, menite sa-i departajeze pe cei 12 participanţi la concursul de Miss şi Mister.

# Un spectacol modern, atipic
Evenimentul a fost deschis cu dansul trupei Feel Groove, coordonată de Eugen Ocneanu, urmat de imnul balului, o reinterpretare a melodiei amntite anterior. Bobocii au intrat pe rând pe scenă, unde le-a fost prezentată intriga balului: frânele trenului în care se aflau au fost tăiate, iar lor le-au fost lăsate şase ghicitori ale căror răspunsuri, puse cap la cap, le-ar oferi soluţia depăşirii acestei situaţii aparent fără ieşire. În plus, aceştia află că în tren există ceva „necurat” şi că acesta oricum va fi distrus. Gândit ca un spectacol modern, atipic, pe tot parcursul balului bobocilor au apărut nişte personaje ce demolează concepţia unanim acceptată asupra Binelui şi Răului, căci, în trenul fără frâne, nişte călugări-acel „necurat”- fac tot posibilul pentru a-l distruge.

# Mistere care ar trebuit dezlegate
Prima probă, cea a scenetelor, a fost construită cu ajutorul coordonatorului evenimentului, actorul Dragoş Călin, acestea ilustrând încercările bobocilor de a rezolva ghicitorile. Următoarea probă, cea de dans, a pus în lumină talentul fiecăruia prin coregrafiile atent construite de Eugen Ocneanu şi reprezintă încercarea celor din tren de a se detaşa de situaţia tensionată in care se află. A urmat proba de dezlegare a misterului, în care tinerii au pus răspunsurile cap la cap, iar ultima a fost proba surpriză, adevărat moment de improvizaţie: publicul a ales o locaţie, o acţiune şi două personaje, pe baza carora bobocii au construit o scenetă.

# Talentul şi isteţimea pot surmonta orice obstacol
Momentul culminant a fost cel final, în care călugării, antagoniştii acţiunii, au distrus „trenul”. Din rămăşiţele acestuia, prin fum, au răsărit pe rând, în mod miraculos, perechile de boboci, finalul devenind expresia convingerii că talentul şi isteţimea pot surmonta orice obstacol. Spectacolul a fost încheiat prin decernarea premiilor în funcţie de clasamentul întocmit de juriu. Astfel, publicului i-a fost adus la cunoştinţă rezultatul:

MISS BOBOC 2018: TINA TĂTARU
MISTER BOBOC 2018: ALEXANDRU POP- ŞTREMPEL

Invitaţii serii au fost mentalistul Cristian Gog, câştigător al sezonului 2 al show-ului “Românii au talent”, şi Puya.

Iulia ILIEŞ, preşedinte eveniment

IMPORTANT!
“Glasul Maramureşului” şi AxaNews.ro susţin tinerii care doresc să relateze balurile de boboci ale liceelor unde studiază! Aşadar, aşteptăm cronicile de evenimente redactate de aceştia, sub îndrumarea cadrelor didactice coordonatoare, pe adresa redacţiei noastre glasulmaramuresului@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here