INTERVENȚII – Maramureșeni accidentați pe munte și salvați cu ajutorul salvamontiștilor (FOTO)

57

Ultimele zile au adus mai multe acțiuni de salvare la care au luat parte salvamontiștii maramureșeni. Un apel prin 112 a informat Serviciul Salvamont Maramureș că în zona Ulmoasa, Băița, un bărbat aflat la cules de ciuperci a alunecat, suferind un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitatea de a mai putea să se deplaseze.

Pacientului cu traumatism membru inferior i-a fost acordat primul ajutor după care a fost transportat cu targa UT2000 și predat la ambulanță pentru a fi dus la cea mai apropiată unitate medicală pentru investigații.

O a doua intervenție a fost pentru salvarea unui bărbat accidentat de un ATV căzut peste el. Persoana prezenta dureri în zona pieptului fiind suspect de un traumatism toracic.

“Accidentul s-a produs conform informării primite în zona Stramtura, spre pe vf Cireșul în preajma releului. Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș a ajuns la accidentat, care prezenta traumatisme multiple la nivelul toracelui și umărului.  Avand în vedere accesul în zona deosebit de dificilă s-a solicitat inclusiv intervenția elicopterului. A fost folosit troliu pentru evacuare datorită accesului dificll în zona în care se afla accidentatul…

Accidentatului i-a fost acordat primul ajutor, fiind transportat pană într-un loc accesibil în vederea preluării de către echipajul elicopterului… Pacientul a fost îmbarcat în elicopter și a fost transportat la Spitalul Județean din Baia Mare”, au anunțat cei de la Salvamont Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here