INTERVENȚII 112 – Ore întregi de luptă cu focul pentru pompierii maramureșeni (GALERIE FOTO)

521

Incendiile nu au lipsit din “meniul” de Paști al pompierilor maramureșeni. Aceștia au fost chemați să intervină pentru a stinge flăcările izbucnite în mai multe localități din Maramureș. Din nefericire, însă, într-unul dintre cazuri, focul s-a dovedit a fi… ucigaș.

# Remeți pe Someș
Un incendiu a fost semnalat exact în dimineața zilei de Paști, în jurul orei 06.30, în localitatea Remeți pe Someș. Inițial, s-a știut că o șură și încă o anexă gospodărească au fost cuprinse de flăcări și că există posibilitatea să existe și o victimă. Forțele de intervenție se îndreaptă către locul indicat.

“Din păcate, suspiciunile inițiale s-au adeverit. În interiorul bucătăriei de vară, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei în vârstă de 87 de ani”, a explicat Oana Alexa-Gonczi, purtător de cuvânt al ISU Maramureș.

Femeia era bunica preotului greco-catolic din satul Iadăra. Ea a fost văzută ultima oară în viață în noaptea de Înviere, atunci când nepotul său i-a adus bucatele sfințite de Paști. În zorii zilei, preotul și tatăl său au venit să dea de mâncare la animale, momentul în care au descoperit tragedia. Se pare că femeia ar fi făcut foc în bucătăria de vară în care dormea. Există ipoteza că o scânteie a generat dezastrul. Incendiul s-a extins cu repeziciune, iar acoperișul a căzut peste femeie. Bătrână nu a mai apucat să iasă din încăpere, murind carbonizată.

# Baia Mare
Un incendiu a fost semnalat în seara zilei de luni, 29 aprilie, în intersecția bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri. Este pentru a cincea oară când tomberoanele situate acolo sunt cuprinse de flăcări. De altfel, platforma pentru deșeuri se dovedește a fi total neîncăpătoare pentru cantitatea de gunoaie lăsată de riverani. Tocmai de aceea, nu sunt excluse nici variantele conform cărora ar fi unii oameni “de bună credință” care incendiază, în mod intenționat, tomberoanele ori că boschetarii care răscolesc deșeurile, în căutare de obiecte valoroase, ar da foc la platformă, din neatenție, azvârlind mucuri de țigară peste elemente combustibile.

# Vișeu de Jos
În noaptea de 29 spre 30 aprilie, un nou incendiu a fost semnalat în Vișeu de Jos. Un adăpost de animale a fost cuprins de flăcări. Focul s-a manifestat deosebit de violent, astfel că pompierii s-au luptat vreme de cinci ore cu flăcările violente, de la ora 01.20 până la ora 06.00. În total, au intervenit trei echipaje de stingere, cu tot atâtea autospeciale cu apă și spumă și unul de prim ajutor de la Vișeu de Sus. La fața locului, au intervenit și voluntarii de la Vișeu de Jos.

“Au ars aproximativ 70 de metri pătrați de acoperiș și circa 4,5 tone de fân. Cele șase vaci au fost salvate. La fel, incendiul nu s-a propagat la casa proprietarului, aflată în imediata vecinătate”, a explicat Cornel Băbuț, purtător de cuvânt al ISU Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here