ACTUALIZARE 2 – INTERVENȚIE LA ÎNĂLȚIME – Două ucrainence s-au rătăcit în Rodnei. A fost chemat elicopter dotat cu camere de termoviziune (VIDEO ȘI FOTO)

339

Ore agitate pentru forțele de intervenție din Maramureș. Acestea au fost nevoite să intervină în zona Pietrosul Rodnei din Maramureș, pentru a salva două turistice din Ucraina rătăcite.

Alerta s-a dat în jurul orei 15.00, în cursul zilei de duminică. Imediat, s-au mobilizat echipaje ale Salvamont Borșa și ale structurilor MAI din zonă. Apoi, au venit în sprijin și salvamontiștii maramureșeni. Încă de la început, acțiunea s-a dovedit a fi extrem de dificilă, având în vedere zona mare de căutare, cât și faptul că acțiunea s-a prelungit pe timp de noapte.

16 salvatori montani din cadrul Salvamont Maramureș au făcut joncțiunea cu salvamontiștii borșeni și forțele de ISU, Jandarmerie și Poliție. A fost solicitat un elicopter dotat cu camere de termoviziune. Acesta a sosit, însă, din cauza plafonului de nori foarte jos, s-a decis reluarea survolului în intervalul 04.30 – 04.45.

ACTUALIZARE – Cele două ucrainence, în vârstă de 45 și 60 de ani au fost reperate de forțele de intervenție. Starea lor este stabilă.

ACTUALIZARE 2 – “În cursul zilei de ieri, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, 9 pompieri cu 1 auto, 9 jandarmi montani cu 2 auto, 16 salvamontiști cu 3 auto, 2 polițiști de frontieră și 2 pădurari au acționat pentru căutarea a două turiste de origine ucraineană rătăcite în Parcul Munții Rodnei.

În sprijinul eforturilor depuse de forțele din teren, misiunea de căutare a fost sprijinită și de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, dotat cu cameră de termoviziune, care a efectuat survolarea zonei. Acțiunea s-a desfășurat și pe timpul nopții și a fost una extrem de dificilă ținând cont de suprafața mare și de specificul acesteia.

După căutări susținute, cele două turiste, în vârstă de 60 de ani și 45 de ani, au fost găsite lângă stația meteo din Pietrosul Rodnei. Persoanele au fost evaluate, iar starea acestora nu prezintă probleme medicale”, a declarat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

Actiune in derulare….Salvamont Maramures. Acum actiune de cautare salvare in zona Pietrosul Rodnei a Salvamont Maramures….Doua turiste din Ucraina ratacite in zona Pietrosul Rodnei…Se anunta o actiune extrem de dificila avand in vedere zona mare de cautare precum si faptul ca pruma parte a actiunii se va desfasura in aceasta noapte.16 salvatori montani de la SPJ Salvamont Maramures se deplaseaza in acest moment spre zona mentionata unde se va face jonctiunea cu Salvamont Borsa si fortele ISU, Jandarmi si Politie.S-a solicitat in aceasta noapte elicopter cu camere cu termoviziune…Actualizare….Elicopterul a sosit si s-a dispus survolul zonei. Datorita plafonului de nori foarte jos s-a decis reluarea survolului peste aproximativ 1 ora…adica in jurul orei 04.30 – 04.45.Revenim cu amanunte…

Publicată de Salvamont Maramures pe Luni, 5 august 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here