INTERNET LA SATE – Nouă localități din Maramureș primesc WiFi gratuit de la UE

1022

Comisia Europeană a desemnat câștigătorii pentru voucherele în valoare de 15.000 euro, bani pe care localitățile trebuie să-i folosească pentru instalarea internetului fără fir în spațiile publice. Pe lista câștigătorilor se află și nouă localiăți din Maramureș, respectiv: Coaș, Lăpuș, Săliștea de Sus, Cicârlău, Șomcuta Mare, Coltău, Bogdan Vodă, Recea și Groșii Țibleșului.

“Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU din luna septembrie, peste 1.780 de municipalități vor primi vouchere în valoare de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice. În România, 142 de localități au fost desemnate câștigătoare.

26.7 milioane de euro au fost disponibile pentru această rundă și mai mult de 11.000 de cereri au fost depuse. Beneficiarii au fost aleși pe criteriul “primul venit primul servit”, ținându-se cont și de echilibrul geografic”, precizează reprezentanții Comisiei Europene, într-un comunicat de presă.

În rundele precedente, 6.200 de municipalități au primit vouchere, bugetul fiind de 42 milioane de euro pentru prima etapă și 51 de milioane de euro pentru cea de-a doua rundă. Proiectul WiFi4EU se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda.

Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană va selecta beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here