INTERNAȚIONAL – Germania speră să încheie până la sfârşitul lui iulie un acord cu Italia asupra returnării de migranţi

289

Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a declarat miercuri că va încerca să încheie până la sfârşitul lui iulie un acord cu Roma asupra controversatei probleme privind returnarea de migranţi din Germania în Italia, informează joi AFP.

Seehofer a făcut această declaraţie după o întrevedere cu omologul său italian Matteo Salvini, cu o zi înainte de o reuniune la Innsbruck a miniştrilor justiţiei şi de interne ai ţărilor din UE, în prezent sub preşedinţie austriacă, reuniune ce va fi consacrată în special problemei migraţiei.

El a declarat că oficiali ai celor două ţări se vor întâlni “foarte curând” pentru a discuta această problemă şi că el însuşi va avea atunci o nouă întrevedere cu Salvini. “Vom încerca să o facem în iulie sau cel târziu la începutul lui august”, a adăugat el.

Un asemenea acord cu Italia asupra returnării de refugiaţi constituie un punct central în compromisul pe care Seehofer l-a stabilit cu Angela Merkel, cancelarul federal german, pentru a pune capăt disputei asupra migraţiei din cadrul coaliţiei aflate la guvernare în Germania.

Salvini a declarat la rândul său că el împărtăşeşte cu Seehofer “un obiectiv comun: mai puţine sosiri de ambarcaţiuni, mai puţini morţi, mai puţini migranţi atât în Italia, cât şi în Germania”. El a subliniat că aşteaptă mai multe acţiuni pentru întărirea frontierelor externe ale UE înainte de a încheia vreun acord pentru reprimirea de migranţi.

Salvini a declarat, de asemenea, că va insista ca viitoare acorduri între UE şi statele africane să includă angajamente din partea acestora din urmă pentru ca ele să-şi reprimească cetăţenii pe care statele europene doresc să-i expulzeze.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here