INTERESE IMOBILIARE – Ministerul Sănătății renunță la spitalul din Borșa

2298

Ministerul Sănătății a anunțat că va ceda Spitalul de Recuperare Borșa Consiliului Județean. Anunțul a fost făcut zilele trecute chiar de către ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea în timpul vizitei făcute în Baia Mare.

“Spitalul Borșa beneficiază de un potențial uriaș legat de partea de recuperare, dar din păcate investițiile Ministerului Sănătății nu au fost orientate spre această componentă. Prin urmare, Ministerul Sănătății va ceda acest spital Consiliului Județean, dar va și face investiții pe zona de recuperare. Sunt convinsă că cei de la Consiliu Județean vor putea da o utilitate acelor clădiri, pentru că vor putea depune proiecte pentru accesare de fonduri europene. Autoritatea locală are grijă mai bună de infrastructură și partea de dotare de la acest spital va fi susținută de către Ministerul Sănătății. Și nu numai pentru spitalul Borșa, ci și la alte spitale. Un RMN pentru Spitalul de la Sighet, continuarea dotării de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, pentru care noi am alocat anul trecut 30 de miliarde de lei vechi, continuarea dotării spitalului din Târgu Lăpuș ș.a.m.d.”, a explicat Sorina Pintea.

Liderii din sănătatea maramureșeană vorbesc ân cazul acestui spital de o serie de interese imobiliare care ar exista și care au existat și până acum.

„Are în proprietate un fost hotel și mai multe cabane care le a făcut cu ochiul la toți primarii de până acum. Ceea ce mă deranjează este că acest spital a fost cel mai văduvit in ultimii aproximativ 15 ani deoarece Ministerul Sănătății nu a avut niciodată bani să îl sprijine, în vreme ce alte spitale s-au mai bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale. Acum, când în sfârșit ministerul are bani cu grămada, în loc să îl reabiliteze se grăbește să îl dea”, susține Mircea Ciocan, liderul SANITAS Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here