INSTRUIRE – Maramureșenii, învățați să se comporte în situații de urgență

153

Maramureșul a avut parte în ultimii ani de mai multe situații de urgență majore, create în special ca urmare a rafelelor de vânt puternice care au doborât copaci și au smuls acoperișurile blocurilor de locuințe. Nu au lipsit incendiile, inclusiv cele de vegetație, dar, din fericire, nu au fost inundații sau cutremure.

Recent, personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș a continuat seria de lecții deschise cu elevii instituțiilor de învățământ din județ.

„În 19 februarie, pompierii s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic din Ocna Șugatag, cărora le-au prezentat informații cu privire la regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, precum incendiile și cutremurele. Întânirea face parte dintr-o serie mai amplă de activități, desfășurate cu ocazia Zilei Protecției Civile din România, sărbătorită în fiecare an, în data de 28 februarie.

Tot ieri, personalul S.P.I.R.C. a efectuat instructajul anual de pregătire cu șefii centrelor operative cu activitate temporară/ secretarii localităților din Ocna Șugatag, respectiv din Budești și Călinești. Personalul I.S.U. Maramureș le-a prezentat participanților, printre altele, ultimele modificări legislative, privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice, criteriile de performanţă privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, respectiv regulamentul de organizare și funcționare al comitetului local pentru situații de urgență / centrului operativ cu activitate temporară”, a precizat Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Maramureșenii vor primi pliante pe teme de protecție civilă prin intermediul membrilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here