INSTANŢA S-A PRONUNŢAT – Închisoare pe viaţă pentru ucigaşii şefului de post din Vişeu de Jos

7981

Sentinţă în cazul celor doi fraţi care l-au ucis cu sânge rece pe şeful de post din Vişeu de Jos, în urmă cu un an.

Reprezentanţii Tribunalului Maramureş au anunţat că s-au pronunţat cu privire la cauza nr. 1416/100/2017, având ca obiect infracţiunea de omor calificat comisă la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, asupra victimei Nistor Gheorghe, şef de post. Astfel, prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O, li s-a aplicat pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de cinci ani a drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal pe perioada executării pedepsei. S-a menţinut măsura arestului preventiv aplicată acestora şi s-a dedus din pedeapsă reţinerea lor pe o durată de 24 de ore, din 6 ianuarie 2017 până la 7 ianuarie 2017, şi arestul preventiv începând cu data de 7 ianuarie 2017, la zi.

foto de mai sus – evz.ro

# Prejudiciu moral plătit familiei
În baza art. 25 alin.1 Cod procedură penală coroborat cu art. 1391 alin.2 Cod civil, inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, iar în temeiul art. 25 Cod procedură penală coroborat cu art. 1381 alin.1 şi 2 Cod civil, la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş. Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile N. M. (mama victimei), N. M. (soţia victimei), N. A. (fiul victimei) şi N. M. A. (fiul victimei). “S-a dispus păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă, bunuri aparținând victimei sau condamnaţilor, care vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate împreună cu dosarul. De asemenea, s-a dispus plata, din fondurile Ministerului Justiţiei, a sumei de câte 360 lei reprezentând onorariile de apărători desemnaţi din oficiu. Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Menţionăm că hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea copiei minutei”, a precizat judecătorul Ileana-Daniela Waltner, conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Maramureş.

# Filmul crimei
În data de 4 ianuarie, şeful Postului de Poliţie din Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor, a fost găsit fără suflare chiar în sediul instituţiei. Reprezentantul legii se afla singur atunci când a fost atacat. Imediat, au apărut reacţiile ale sindicaliştilor, care au atras atenţia asupra pericolelor generate de deficitul de personal din poliţie. La scurt timp, au fost reţinuţi şi apoi arestaţi principalii suspecţi: fraţii Ionuţ şi Ovidiu Tomoiagă. Cei doi aveau un bogat trecut infracţional, fapt pentru care se aflau sub control judiciar. În trecut, ei au fost cercetaţi şi/sau condamnaţi pentru lovire, tentativă de furt, tâlhărie şi părăsirea locului accidentului în România şi Franţa. Cu două săptămâni înainte de tragedie, cei doi chiar au adresat injurii şi ameninţări unui poliţist din cadrul aceluiaşi post. Unul din ei chiar a dat foc unei citaţii în faţa oamenilor legii. Probatoriul administrat în cazul celor întâmplate în ziua fatidică a relevat faptul că, în data de 4 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, inculpaţii Tomoiagă Ioan Aurelian şi Tomoiagă Marius Ovidiu au aplicat mai multe lovituri cu un corp tăietor/înţepător victimei Gheorghe Nistor, lucrător de poliţie ce se afla în timpul programului de lucru, în sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos şi care în urmă cu câteva zile l-a sancţionat contravenţional pe cel de-al doilea inculpat. După agresiune, victima a fost încuiată în birou, fiind găsită decedată în jurul orelor 19.00. Leziunile tanatogeneratoare cauzate victimei au interesat zona arterei carotide stângi, a cordului şi zona abdominală.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here