ÎNȘELĂCIUNI DE WEEKEND – Metoda cetăţeanului străin care rămâne fără benzină face noi victime

351

Atunci când vine vorba de a face rost de bani prin căi necinstite unii infractori dau dovadă de multă abilitate și reușesc să își atingă scopurile. Weekendul trecut o femeie de 60 de ani din Baia Sprie a contactat un bărbat în vederea efectuării unor reparaţii la acoperişul casei.

Potrivit polițiștilor, bărbatul s-a prezentat cu o echipă la locuinţa acesteia stabilind un preţ, însă după terminarea lucrării victimei i-a fost cerută o sumă mult mai mare. După câteva zile victima a constatat că lucrarea nu a fost bine executată, astfel că a apelat poliţia solicitând cercetarea bărbaţilor pentru infracţiunea de înşelăciune.

Polițiștii atrag atenția că metoda cetățeanului străin care rămâne fără benzină a făcut o nouă victimă în weekendul trecut. În 13 octombrie, un tânăr de 21 de ani a fost oprit pe D.N.18B, la ieşire din localitatea Groşi, de un cetăţean care deţinea un autoturism cu numere specifice statului Marea Britanie şi care a declarat că este turc.

Acesta l-a rugat să-i dea 300 de lei pentru a-şi alimenta rezervorul, pretinzând că a rămas fără carburant, iar în schimbul sumei de bani i-a oferit tânărului bijuterii din aur. Când a verificat dacă obiectele sunt din aur, tânărul a constatat că a fost înşelat.

În ambele cazuri poliţia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here