INOVATIV – Două noi picturi murale în Baia Mare

95

În cadrul festivalului de artă și cultură urbană “Beyond the Wall”, coordonat de clubul de voluntariat Interact Baia Mare, alături de alți tineri voluntari băimăreni, au fost realizate două noi picturi murale în oraș. Acțiunea a fost realizată cu scopul de a aduce o pată de culoare zonelor gri din Baia Mare.

Prima pictură murală (Iris), realizată de către Radu Dumbravă, din Republica Moldova, este amplasată pe bulevardul Traian nr. 2, în gangul unui bloc, și poate fi considerată o veritabilă operă de artă.

„Este vorba de o pictură pe perete care are un efect 3D. <<Iris>> este una dintre cele mai deosebite flori de pe pământ. Numele acesteia se trage de la numele zeiței Iris, divinitate care menținea legătura între zei și oameni. Pe lângă acest fapt, irisul simbolizează și centrul ochiului nostru, despre care se spune că reprezintă micul grăunte al paradisului care slălășluiește în fiecare dintre noi.

Mulțumesc organizatorilor festivalului pentru organizarea de calitate și pentru primirea călduroasă de care am avut parte la festival. Îi apreciez pentru ceea ce fac și sunt deschis și la alte colaborări pe viitor”, a declarat artistul moldovean, Radu Dumbravă.

În cadrul festivalului a mai fost realizată o pictură murală, operă a tânărului artist brașovean Horațiu Stan. Ilustrația este tot una 3D, dând iluzia de profunzime a peretelui din Skatepark-ul orașului.

“Anul acesta, festivalul <<Beyond the Wall>> și-a propus să coloreze cât mai mult orașul prin motto-ul <<Scare the gray away>>. De asemenea, am invitat și publicul să ne ajute la atingerea acestui scop, prin organizarea unui workshop de graffiti, în cadrul căruia Horațiu Stan i-a învățat pe tinerii pasionați tehnicile de bază ale aceastei arte.

Ediția a doua a festivalului fost un succes atât prin operele realizate cât și prin activitățile de Streetdance, Action Sports, Photo Contest și Tattoo Session”, informează reprezentanții organizației Interact Baia Mare.

Interact este o organizație internațională formată din tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care promovează munca în echipă, leadership-ul, comunicarea, relațiile și pacea internațională.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here