INOCENȚĂ PROTEJATĂ – Copiii nu au fost afectați de pandemia cu COVID-19

57

Micuții nu prea au fost afectați de pandemia de coronavirus, chiar dacă au fost nevoiți să stea mai mult prin casă. În cele două luni de stare de urgență, medicii de familie nu au înregistrat cazuri de probleme respiratorii aproape deloc în rândul copiilor și susțin că, în mare parte, părinții au trecut cu bine de această perioadă grea.

“A fost o perioadă foarte liniștită în ceea ce privește copii. A fost perioada cu alergii din cauza căpșunilor, frăguțelor, etc, astfel de cazuri am avut. Am mai avut și diverse tipuri de traumatisme din cauza mersului cu bicicletele, urcatul pe tobogan, etc. Dar, ca boli respiratorii nu au fost deloc. Am mai avut cazuri de febră din cauza erupțiilor dentare la cei mici sau cazuri de diaree din cauza unor indigestii. A fost perioada cea mai liniștită din cariera mea. Eu cred că din toate hotărârile luate de Guvern, decizia de a închide școlile a fost cea mai bună. Faptul că au stat în casă nu s-a văzut, copiii nu au fost anxioși, nu au resimțit pandemia. Copiii mici oricum nu pricep, iar cei mai mari au fost bucuroși că au stat acasă și nu au mers la școală. În cazul părinților a fost greu. Ei au trebuit să-și folosească imaginația cât au ținut copiii în casă”, a declarat Felicia Borz, medic de familie pediatru în Baia Mare.

Părinții spun că cele două luni de stat în casă au fost mai grele pentru copiii mai mari și pentru adolescenți. Aceștia nu s-au putut vedea cu prietenii și și-au petrecut mai mult timp în fața ecranelor. “Și la adolescenți ca și la adulți, lipsa de mișcare se vede. S-au concentrat mai mult pe mâncat, pe televizor, pe jucatul la calculator, s-au uitat la filme. I-a afectat pandemia pentru că n-au avut libertate de mișcare, nu s-au văzut cu prietenii, nu au putut ieși în oraș. Au mai fost ocupați cu școala, cu teme și cam atât. S-au bucurat de o vacanță prelungită”, a declarat un tătic din Baia Mare.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here