INIȚIATIVĂ – Dragomireștiul va avea un Centru cultural și un Muzeu etnografic

285

Recent, la Dragomirești, a fost semnat contractul de execuție a unui centru cultural.

“Centrul cultural va purta numele regretateai interprete de muzică populară Victoria Darvai. Centrul va avea și o sală de spectacole cu o capacitatea de 400 de locuri. Anul acesta vor începe lucrările și la Muzeul etnografic. Piatra de temelie urmând a fi pusă de către P. S. Iustin Sigheteanul cu ocazia hramului Mânăstirii Dragomirești din 20 iulie”, a spus Vasile Țiplea, primarul orașului Dragomirești.

Au fost finalizate și lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale “Liviu Rebreanu” și a grădiniței care începând cu anul școlar 2019-2020 va avea și o grupă cu program prelungit.

“În paralel se fac demersuri pentru introducerea programului de școală profesională-învățământ dual- care să permită o specializare a tinerilor care termină clasa a VIII –a, dar nu urmează cursurile unui liceu”, a spus Vasile Țiplea.

Pe plan edilitar, pe lângă lucrările de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă potabilă, executate în proporție de 50%, vor începe în curând și lucrările de extindere a rețelei de canalizare. Sunt în execuție două poduri și două punți pietonale menite să faciliteze accesul la zonele intravilane incluse în PUG în urmă cu 10 ani.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here