INIȚIATIVĂ – Comuna Vișeu de Jos, promovată pe Facebook

566

Începând din luna noiembrie a anului trecut, comuna maramureșeană Viseu de Jos este promovată pe Facebook, prin intermediul unei pagini numită “Vișeu de Jos”. Inițiativa i-a aparținut tânărului Denis Florin Năsui, locuitor al comunei.

“Scopul acestui demers este de a promova tradițiile, obiceiurile, cultura și, nu în ultimul rând, pe noi toti cei din Viseu de Jos. Pe parcurs, pe pagina de Facebook s-au postat diferite fotografii cu informatii despre bisericile din comună, istoria, tradițiile si obiceiurile acesteia. Începând cu noul an, pagina de Facebook <<Vișeu de Jos>> are si un grup în care se află peste 1.400 de persoane, majoritatea din comuna Vișeu de Jos.

Pentru foarte multi oameni, mai ales pentru cei plecati in strainatate, acest grup a constituit un prilej de nostalgie, deoarece au fost postate diferite fotografii vechi cu satul actual, diferiți oameni, obiceiuri din zonă și multe altele. În scurt timp, datorită mobilizării impresionante a oamenilor de pe grup, s-au strâns foarte multe fotografii vechi. Cu aceste fotografii, împreună cu Primăria Viseu de Jos, dorim să vernisăm o expoziție în cadrul căreia să prezentăm o istorie în imagini a Vișeului de Jos”, a declarat Denis Florin Năsui.

Pagina “Viseu de Jos” este administrată de o echipă de tineri hotărâți să-și promoveze comuna natală.

“Pe viitor dorim să organizăm mai multe evenimente prin intermediul cărora să facem cunoscute tradițiile și obiceiurile din Viseu de Jos pe plan național”, mai spune Denis Florin Năsui.

Axanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here