ÎNFRÂNGERE PREVIZIBILĂ – România a pus probleme Rusiei doar 45 de minute. Handbalistele de la Minaur au marcat trei goluri

427

Suporterii așteptau azi încă o minune din partea echipei naționale, dar, din păcate, aceasta nu s-a produs. România a debutat cu o înfrângere în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, care se defășoară în Japonia. Tricolorele au jucat de la egal la egal cu reprezentativa Rusiei doar în primele 45 de minutei, în ultimul sfert de oră, superioritatea campioanei olimpice fiind evidentă.

România – Rusia 18-27 (10-10)

– România: Denisa Dedu (9 intervenții, a marcat un gol din poartă în poartă), Yulyia Dumanska – Cristina Neagu 5 (3 din 7m), Sonia Seraficeanu 2 (1 din 7m), Lorena Ostase 2, Laura Pristăviță 2, Gabriela Perianu 2, Anca Polocoșer 1, Crina Pintea 1, Cristina Florica 1, Patricia Vizitiu 1, Aneta Udriștioiu, Mădălina Zamfirescu, Elena Dache. Antrenori: Tomas Ryde și Costică Buceschi.

România a făcut o primă repriză foarte bună, deși a fost condusă, în min. 18, cu 9-4. La pauză tabela de marcaj a arătat 10-10, după 30 de minute în care cele două apărări au fost la înălțime. Tricolorele au început bine repriza secundă și au condus cu 13-12 (min. 38). La 15-15 au fost două-trei decizii de arbitraj care au dezavantajat echipa României, ultimul moment de echilibrul pe tabelă fiind consemnat la scorul de 16-17.  De aici, Rusia a marcat de opt ori consecutiv și, în final, s-a impus fără probleme.

Sonia Seraficeanu a marcat două goluri, unul din aruncare de la șapte metri, în timp ce Anca Polocoșer, cealaltă handbalistă de la Minaur din lotul naționalei, a înscris o dată. Anca a fost descalificată în minutul 58, după ce a primit a treia eliminare de două minute. Fosta jucătoare de la HCM Baia Mare, rusoaica Ksenya Makeeva, a marcat trei goluri pentru echipa ei. Tot atâtea goluri a înscris și Sedoikina, din poartă în poartă! Golgheterele adversarelor au fost Vyakhireva și Bobrovnikova, ambele cu cinci reușite.

După aceast meci, Rusia este foarte aproape de calificarea în semifinale. România a rămas fără niciun punct și va juca în continuare cu Suedia (marți, ora 13.30) și Japonia (miercuri, ora 11).

Marius CÎMPIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here