INFRACTOR DE TÂNĂR – Minor ucrainean reţinut în Maramureş, pentru contrabandă

614

Noi cazuri de contrabandă în Maramureş, în weekend. În data de 20 octombrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 8.30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării mai multe colete.
Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

“Drept urmare, lucrătorii noștri au tras patru focuri de avertisment în plan vertical fiind reținută o persoană, cetățean ucrainean în vârstă de 17 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. La fața locului, s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite opt colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.600 lei”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

# Somaţii şi focuri de armă
Nu a fost singurul caz. În data de 19 octombrie, în jurul orei 22.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea fronteirei de stat mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă.
Drept urmare polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce. În acel moment, bărbații s-au dispersat în direcții diferite și, deoarece nu s-au supus somațiilor legale efectuate de către lucrătorii ITPF Sighetu Marmaţiei, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

“La fața locului, a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, descoperind într-un șopron cu fân, aflat în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 25.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, a căror valoare se ridică la suma de 299.000 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale”, a explicat Radu Lungu.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here