INFRACŢIUNILE AU… PICIOARE SCURTE – Un tâlhar şi un hoţ, depuşi după gratii, în Maramureş

495

Nicio faptă ilegală nu ar trebui să rămână nepedepsită. Aşadar, este un lucru bun atunci când autorul unei infracţiuni este identificat, prins şi depus după gratii.

Pentru doi dintre făptaşii din ultima vreme, vremea infracţiunilor s-au încheia momentan, întrucât au fost reţinuţi de oamenii legii din Maramureş.

# Tâlhărie ziua în amiaza mare
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un tânăr din municipiu, bănuit de comiterea unei tâlhării. Băimăreanul urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sâmbătă, 21 iulie, poliţia a fost sesizată cu privire la comiterea unei tâlhării. O femeie în vârstă de 65 de ani a declarat că în jurul orei 13.40, în timp ce se deplasa singură pe strada Pintea Viteazu din municipiul Baia Mare, a fost deposedată prin violenţă de lănţişorul de aur pe care îl purta la gât. Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 3 500 de lei.

“În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 25 de ani din municipiu, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş.

# Furt cu… repetiţie în Sighet
Însă, cea mai constatată infracţiune din Maramureş nu este tâlhăria, ci furtul. În ultima vreme, mai mulţi hoţi au fost traşi la răspundere de oamenii legii pentru “păcatele” lor.

Poliţiştii au anunţat faptul că vor acţiona, în continuare, pentru menţinerea siguranţei publice şi descurajarea celor care comit ilegalităţi, luând măsuri ferme atunci când constată abateri.

În data de 23 iulie, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din Sighetu Marmaţiei au dispus reţinerea tânărului de 20 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea mai multor furturi.

“Acesta a fost identificat săptămâna trecută de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei, fiind cercetat pentru comiterea mai multor furturi din locuinţă de pe raza municipiului. Din cercetări a reieşit că valoarea prejudiciului cauzat este de 11.000 de lei. Sigheteanul urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a mai precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here