INFRACŢIUNI RUTIERE – Băimărean cercetat pentru trei infracţiuni. Tânăr prins conducând fără permis pe DN 1C

1166

Infracţiunile rutiere sunt în continuare la modă în Maramureş. Zilnic, se întâmplă ca unii conducători auto să ignore toate regulile de circulaţie şi să încalce legea şi de mai multe ori până să fie prinşi. Însă, nu au fost singurele depistate de poliţişti, în ultima perioadă.

# Băimărean cercetat pentru trei infracţiuni
Duminică, 25 februarie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat cu aparatura radar din dotare pentru depistarea acelor şoferi care, circulând cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier. În jurul orei 10.00, aceştia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism ce avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare specifice Germaniei şi care se deplasa cu o viteză ce a depăşit limita cu peste 30 km/h. Poliţiştii au identificat persoana de la volan, un băimărean de 37 de ani, care nu a putut prezenta documentele autoturismului. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul condus nu este înmatriculat. Mai mult, în portbagaj a fost găsit un set de plăcuţe cu număr de înmatriculare, poliţiştii stabilind că acestea au fost sustrase la data de 22 februarie de pe un autoturism ce era parcat în cartierul Meda din Baia Mare. Poliţiştii au identificat proprietarul, căruia i-au restituit plăcuţele sustrase. “În cauză, a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui auto neînmatriculat, conducere unui auto cu număr fals de înmatriculare şi furt”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

# Prins conducând fără permis pe DN 1C
Un tânăr din Cicârlău a crezut că fuga de poliţişti este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de răspunderea penală. A fost prins şi imobilizat, iar acum, atât el, cât şi prietenul lui, sunt cercetaţi în cadrul dosarului penal întocmit de poliţiştii Serviciului Rutier. În timp ce desfăşurau activităţi de DN 1C, poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula cu viteză peste limita legală pe raza localităţii Ilba. Întrucât persoana de la volan a ignorat semnalele poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea sa, fiind prins şi imobilizat în scurt timp. În calitate de pasager poliţiştii au identificat un tânăr de 21 de ani, care a declarat că autovehiculul îi aparţine. Verificările poliţiştilor au relevat că tânărul de la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. “Ambii tineri sunt acum cercetaţi în cadrul dosarului penal întocmit pe numele lor pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţare a unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here