INFRACȚIUNI – Locuințe sparte în Maramureș! Polițiștii au dat de urma autorilor

585

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au continuat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de furt şi conducere fără permis, iar în 25 iunie, în baza probatoriului administrat au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi băimăreni.

Din cercetările efectuate până în acest moment s-a constatat că aceştia sunt bănuiţi de comiterea a patru infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza judeţului, iar unul dintre ei ar fi condus la data de 11 iunie pe strada Iazului din Baia Mare, fără a deţine permis de conducere.

“Cei doi reţinuţi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Condamnată pentru furt, depusă după gratii
În cadrul unor activităţi specifice, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale sprijiniţi de un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, au depistat o persoană urmărită naţional. Este vorba despre o tânără de 24 de ani, domiciliată în judeţul Sălaj, care se sustrăgea executării pedepsei privative de libertate.

În cursul lunii octombrie a anului 2018 Judecătoria Baia Mare a emis pe numele ei mandat de executare a pedepsei închisorii, aceasta fiind condamnată la 6 ani şi 10 luni închisoare ca urmare a comiterii mai multor infracţiuni de furt. “Tânăra a fost depistată ieri pe raza municipiului Baia Mare şi depusă în penitenciar în vederea executării pedepsei”, a arătat Florina Meteș.

# A furat un telefon din geanta unei femei
Un băimărean de 23 de ani este cercetat de poliţişti pentru comiterea unui furt de telefon mobil, a cărui valoare a fost estimată la 1.900 de lei. Poliţiştii au demarat activităţile specifice săptămâna trecută, după ce au fost sesizaţi de către o femeie din Baia Mare cu privire la comiterea infracţiunii.

“În urma verificărilor efectuate, 25 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare l-au identificat pe băimărean şi au constatat că acesta a sustras telefonul mobil din geanta unei femei care se afla în faţa unui centru comercial din Baia Mare. Poliţiştii continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului, urmând ca la finalizarea lor vor fi dispuse măsuri legale”, a explicat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here