INFO TRAFIC – Drumuri curate și fenomene de Iarna pe apele Maramuresului

180

Circulația pe drumurile din județ se desfășoară în condiții de iarna. Nu sunt semnalate probleme în trafic, șoferii fiind atenționați totuși ca pe DN18 în Pasul Prislop exista porțiuni unde avem semnalata ceata.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, respectiv curat si partial umed, in zona de deal si de munte. Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat si partial umed. Cer partial acoperit, vant linistit. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. S-a intervenit cu 11 uitlaje si raspandit 49 t material antiderapant pe DN 1C, DN 18, DN 19, DN 17C si centura de ocolire a municipiului Baia Mare.

Pe drumurile judetene s-a actionat cu 22 utilaje si imprastiat 376 tone de material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile de apa. Gheata este formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Cavnic si Nistru. Poduri de gheata cu ochiuri sunt pe raurile Iza, Botiza, Lapus si Suciu. Se mentin podurile de gheata pe raurile Mara si Iza (apa curge pe sub podurile de gheata). Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara 4 cm la Vf. Iezer si Baia Borsa, 1 cm la Baiut, Cavnic, Poiana Borsa. La aceasta ora avem -6 grade in Pasul Prislop si Pasul Gutai, -5 grade la Cavnic si Vf. Iezer, -4 grade la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatag, -3 grade la Targu Lapus -2 grade la Sighetu Marmatiei, Seini, Somcuta Mare, -1 grad in Baia Sprie si Baia Mare. Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil indeosebi la munte. In zonele joase, se va semnala nebulozitate joasa si izolat ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -8 si -4 grade.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here