INEDIT – Seară culturală la o stână de oi din Munții Rodnei

132

Seară culturală inedită la o stână din Parcul Național Munții Rodnei. O familie din Germania a fost recent adăpostită, din cauza furtunii, la o stână din Munții Rodnei, stâna lui Vasile, sub Vârful Repede, nu departe de traseul turistic.

Ioan Muntean, șeful pazei Parcului Național, a declarat, pentru „Axanews.ro, că după terminarea ploii, Vasile s a apucat să facă gardul la oi.

„Nemtii, foarte amabili, s-au suflecat si cu mic cu mare au intins plasele la garduri intr o atmosfera de claca made in Maramures. Apoi Vasile le-a taiat un miel si pana după miezul nopții s-a stat langa foc la povesti si cântece. De cantat au cantat nemtii, ca erau mai talentati la asta. Dar de povestit, le-a povestit Vasile. Despre ei, despre viata in munte, familia lor, despre conflictele dintre carnivorele mari si stanasi”, spune Ioan Muntean.

Acesta a precizat că în parcul național sunt unele stâne care se pretează la astfel de seri culturale inedite. In Muntii Rodnei avem o singura stana care fac astfel de evenimente și ea apartine de Sangeorz-Bai.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here