INEDIT – Polițist maramureșean, trainer pentru alți polițiști

218

Ipostază inedită pentru un agent de la Serviciul Rutier Maramureș. Acesta are de acum competențe în a-i învăța pe alți polițiști cum să conducă autovehiculele cu regim prioritar.

Este vorba despre agentul şef adjunct Lazăr Gavril Victor din cadrul Biroului Rutier Baia Mare, care a obținut calitatea de instructor auto, după ce în perioada septembrie – octombrie a participat la un curs tip train-the-trainers, organizat la Centrul de Educaţie şi Pregătire a Poliţiei Maghiare din localitatea Nagyteteny.

IPJ Maramures sapune ca la acest curs au participat doar 10 polițiști români, polițistul maramureșean obținând cele mai bune rezultate la evaluarea finală. Polițiștii care au absolvit acest curs vor avea sarcina de a pregăti și alți polițiști în domeniul conducerii autovehiculelor în regim prioritar.

“În perioada 25 noiembrie –27 noiembrie, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr Câmpina”, a avut loc prima sesiune de instruire pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova. Maramureseanul a fost trainer, o ipostază inedită dar provocatoare în cariera oricărui polițist, căreia i-a făcut față cu brio.

“Una e să practici tehnicile de conducere învățate și alta e să prezinți în fața colegilor aspectele teoretice ale pregătirii. Sunt emoții inerente dar constructive, care oferă autenticitate prezentării, iar când feedbackul primit este unul pozitiv, te bucuri că ai contribuit și tu cu o părticică la profesionalizarea serviciului polițienesc” declară agent şef adjunct de poliție Lazăr Victor.

Mai trebuie spus că în perioada următoare se vor organiza şi alte instruiri, la nivelul altor inspectorate de poliție.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here