INEDIT – Polițist de grădiniță la Suciu de Sus

348

Poveste inedită la Suciu de Sus, acolo unde agent-șef de poliție Bărbătei Nicolae, șeful Postului de Poliție comunal Suciu de Sus, a fost prezent în mijlocul copiilor de la Grădinița cu program normal din localitate, fiind vorba despre o invitație venită din partea cadrelor didactice de a se implica în proiectul Fiecare copil merită o poveste.

Omul legii a lecturat pentru cei mici o poveste ilustrată, reușind să le capteze atenția cu intonație și umor, dar și cu suspansul poveștii.  Textul citit a avut rolul de a-i învăța pe copii cât de important este să fii bun, harnic și cinstit, dar și să le incite interesul pentru a răsfoi o carte chiar dacă sunt prea mici să cunoască literele și să poată citi. Copiii au fost încântați să vadă că și polițiștilor le plac poveștile, că “nenea polițistul” este prietenul lor și este un om amuzant, blând și grijuliu.

„Fiecare copil merită o poveste este un program de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului, ce se adresează cu precădere copiilor din zone rurale defavorizate și profesorii lor, la nivel național.

Şi prichindeii de la Grădiniţa „Ion Creangă” din municipiul Baia Mare s-au bucurat de întâlnirea cu poliţiştii. Aceştia au testat autospeciala din dotarea Biroului Rutier Baia Mare şi au aflat care sunt regulile de circulaţie şi cât de important e să le respecte. Despre semnificaţia culorilor semaforului electric, despre „zebră” şi indicatoare rutiere le-au vorbit copiilor agent şef principal Frenţ Florin şi agent şef adjunct Pop Bogdan”, precizează IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here