INEDIT – Maramureşul, promovat la Euro 2020. Vezi planul autorităţilor judeţene (FOTO)

449

Pentru prima dată în istorie, Campionatul European de Fotbal se va desfăşura în 12 oraşe din 12 ţări. Practic, întreg campionatul se va desfăşura sub zodia lui “12”, întrucât perioada în care se va desfăşura este 12 iunie – 12 iulie. S-a luat această decizie întrucât se împlinesc 60 de ani de la debutul competiţiei. Printre ţările gazdă se numără şi România, unde se vor juca trei meciuri din grupe şi unul din optimi. Iar România trebuie să promoveze tot ce are mai bun. Nu este de mirare, deci, că Maramureşul va fi cap de afiş în promovarea imaginii ţării noastre în lume, cum altfel, decât prin obiectivele turistice pe care le deţine.

Zilele trecute, prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Doru Dăncuş, s-au aflat în Bucureşti, pentru a purta discuţii pe această temă. “Împreună cu prefectul județului Maramures, d-ul Vasile Moldovan, am participat miercuri la sediul Guvernului României, la o ședință a grupului de lucru pentru promovarea imaginii României în cadrul Turneului European de Fotbal Euro 2020! Maramureșul este inclus între cele şapte destinații turistice care vor fi promovate în cadrul celui mai important eveniment sportiv găzduit de România în anul 2020! Vreau să mulțumesc pe această cale domnului Gică Popescu, consilier onorific al Primului Ministru, un mare iubitor de Maramureș dar și lui “al nostru” Cristian Balaj pentru susținerea județului in cadrul acestui program! Maramureșul are cu ce și are cu cine să intre la sufletul suporterilor iar autoritatea județeană va face tot ce-i stă în putință ca să fim la înălțime din toate punctele de vedere!”, a precizat Doru Dăncuş.

Un FanZone pentru promovarea Maramureşului

Vicepreşedintele CJ Maramureş a detaliat faptul că cele şapte destinaţii care urmează să fie promovate sunt Capitala Bucureşti şi judeţele Maramureş, Constanţa, Prahova, Sibiu, Suceava şi Tulcea. Adiacent, pe listă se află şi Salina Turda. “Încercăm să realizăm, împreună cu operatorii de turism, un grup de lucru care să ofere pachete cu bilete pentru promovarea imaginii Maramureşului la Euro 2020. Chestiunea propusă este organizarea în Bucureşti a unui Târg de Turism în acea perioadă. Astfel, turiştii care vor veni ca suporteri vor avea ocazia să vină să viziteze Maramureşul. Vom face un FanZone, unde vom prezenta destinaţiile turistice pe care le avem. Intenţia noastră este să profităm de sosirea turiştilor în ţara noastră şi să îi atragem către Maramureş. În momentul în care vom ştii care sunt echipele care vor evolua pe Naţional Arena, vom adapta pachetele de turism. Spre exemplu, dacă va juca Israelul, vom avea oferte de turism la Casa Memorială “Ellie Wiesel”. Iar pentru că Maramureşul se află la o distanţă de Bucureşti, vom purta discuţii pentru a pune în circulaţie curse charter sau de linie către Aeroportul Baia Mare”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Doru Dăncuş.

Patru zile în Maramureş, la obiectivele turistice importante

Vicepreşedintele CJ Maramureş a precizat că se doreşte extinderea conceptului de “county break”. “Până în prezent, era de două zile. Noi dorim să îl transformăm în patru zile, în Maramureş. Turiştii care vin ca suporteri în România vor ateriza pe Aeroportul Baia Mare. Vor vizita municipiul Baia Mare şi obiectivele din proximitate, cum ar fi, spre exemplu Casa Olarului sau bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO. Intenţia noastră este ca în ziua a treia să aibă ocazia să viziteze Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel din Săpânţa şi Memorialul Durerii din Sighetu Marmaţiei. În ziua a patra, propunerea noastră ar fi o excursie pe Valea Vaserului, inclusiv cu Mocăniţa. Acesta este conceptul propus de noi. În plus, i-am propus lui Gică Popescu, un mare susţinător al Maramureşului, să întâmpinăm suporterii, la meciurile internaţionale, inclusiv cu fete îmbrăcate în costum popular maramureşean. Practic, noi am venit cu trei pachete turistice ca propunere. În afară de Tulcea, care a propus numai două, toate judeţele au venit cu trei. Aceste 20 de pachete turistice vor fi propuse turiştilor atât în Târgul de Turism din perioada Euro 2020, cât şi în perioada premergătoare. În data de 11 februarie, vom avea o nouă întâlnire şi vomavea o imagine şi mai clară. Vom lua legătura, evident, cu toţi cei care au servicii în zona de turism, în Maramureş şi îi vom pune, mai departe, în legătură cu Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism”, a detaliat Doru Dăncuş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here