INEDIT – Lecții cu pompierii în școlile din Maramureș

284

În mai multe școli din Maramureș locul profesorului la catedră a fost luat de..pompieri, spre deliciul copiiilor. Lecțiile deschise cu pompierii vor avea loc toată această lună în cât mai multe școli din Maramureș.

Toate acestea în contextul activităților desfășurate cu ocazia Zilei Protecției Civile din România, sărbătorită în fiecare an în data de 28 februarie: „Personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul I.S.U. Maramureș desfășoară, în această perioadă, o serie de lecții deschise cu elevii instituțiilor de învățământ din județ.
Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii s-au întâlnit cu elevii școlilor gimnaziale din comunele Bârsana, Leordina și Groși, cărora le-au prezentat informații cu privire la regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, precum incendiile și cutremurele”.

„Pe lângă informațiile din pliante și cele prezentate prin viu grai de pompieri, cei aproximativ 200 de elevi participanți la lecțiile deschise au vizionat și materiale video pe teme de protecție civilă. Personalul S.P.I.R.C. se va întâlni săptămâna aceasta cu elevi ai instituțiilor de învățământ din Baia Mare, Bocicoiu Mare, Ocna Șugatag și Baia Sprie. Pompierii vor continua aceste activități pe parcursul întregii luni”, arată ISU Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here