INEDIT – Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a vizitat Giuleștiul (GALERIE FOTO)

649

La invitația primarului comunei Giulești, Laurențiu Batin, fostul președinte al României, Emil Costantinescu s-a aflat la Giulești, însoțit de către fostul ministru al culturii, Daniel Barbu.

Oaspeții au fost întâmpinați de primar și tineri îmbrăcați în frumoase costume populare cu multă căldură, cu pâine și sare potrivit tradiției. Au fost depuse coroane de flori la monumentul lui Ilie Lazăr, după care au fost vizitate Centrul de Studii Istorico-Religioase, inaugurat cu puțin timp în urmă și Casa Memorială “Ilie Lazăr”.

“Suntem onorați de vizita domnului președinte Emil Constantinescu. I-am prezentat câteva aspecte ce vizează participarea localnicilor la Marea Unire. Îl așteptăm din nou să fie în mijlocul giuleștenilor”, a spus Laurențiu Batin , primarul comunei Giulești.

“Revin cu mare plăcere la Giulești, în Maramureș. Mă leagă amintiri plăcute de aceste meleaguri de pe vremea când eram profesor și veneam cu studenții în practică. Îl felicit pe domnul primar, Laurențiu Batin, pentru modul strălucit în care păstrează vie falcăra identității naționale. Dacă ne pierdem identitatea nu mai suntem nimic’’ , a spus Emil Constantinescu.

„Sunt profund impresionat să văd în primul rând un primar care scrie, care reflectează, care este cărturar, ceea ce este un lucru rar întâlnit în prezent. Sper ca acest lucru să se reflecte și în viața comunității. Am văzut modul în care localnicii păstrează vie memoria celor care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri, printre aceștia regăsindu-se și Ilie Lazăr”, a spus Daniel Barbu.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here