INEDIT – „Chef Nicolai” găteşte pentru vârstnicii de la Căminul din Baia-Sprie

528

Moment emoţionant la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia-Sprie. Sâmbătă, 29 decembrie, renumitul „Chef Nicolai”, va fi în mijlocul bătrânilor instituţionalizaţi, pentru a pregăti o masă specială şi, probabil, unică în viaţa lor.

Cu toate că nu şi-a dorit să mediatizeze evenimentul, directorul instituţiei a insistat să apară câteva rânduri în presa maramureşeană pentru că astfel de ocazii sunt extrem de rare, dacă nu unice pentru vârstnicii instituţionalizaţi.

„Gătesc pentru bunici ca să le aduc un moment de fericire. Voi face un meniu accesibil pentru vârsta lor, probabil carne de vită trasă la tigaie timp de 3-4 ore, dar şi un desert, cred că lapte de pasăre care să le aducă aminte de copilărie. Mă voi adapta în funcţie de condiţiile din bucătăria instituţiei dar voi ţine cont şi de cine va consuma mâncarea. Monica (n.r. – soţia lui Nicolai) şi-a dorit foarte mult să gătim pentru bătrâni, iar acum i s-a împlinit dorinţa. Mai multe vorbim la faţa locului, când vom face ultimele pregătiri necesare realizării unei lucrări frumoase şi de suflet”,
spune „Chef Nicolai”.

Şi în acest an, Nicolai Tand, împreună cu familia (Monica, Ilona şi Iancu) au ajuns în Maramureş, unde îşi petrec mereu sărbătorile de iarnă.

„Am de făcut sarmale, de pregătit piftie, de făcut nişte cârnaţi, de aranjat prin casă. Mă bucur tare că anul ăsta avem şi zăpadă, mai fain se aud colindele când vezi omăt afară. Vă mărturisesc că aştept zilele astea cum nu vă pot descrie! Chiar dacă, odată ajuns la Rozavlea, mă apuc de treburi, sunt treburi care mă relaxează. Mai o vorbă cu un vecin, un pahar de horincă cu un prieten din copilărie, altfel merg lucrurile”, spune „Chef Nicolai” pe reţelele de socializare.

Vasile GHERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here