INEDIT – Cel mai lung pod rutier din România este la Vişeu de Sus (VIDEO)

12510

Podul rutier la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră este considerat a fi cel mai lung pod din România. Are o lungime totală de 360 de metri, o deschidere centrală de 200 de metri, iar lăţimea podului este de 17,4 metri, permiţând circulaţia pe patru benzi. Însă, asta este pentru că n-a auzit nimeni de podul făcut de autorităţile oraşului Vişeu de Sus, pe un drum abia deschis circulaţiei, ce va face legătura cu orăşelul Săliştea de Sus!

„E vorba de strada Botoaia de 4,2 kilometri din Vişeu de Sus, cartierul Vişeul de Mijloc. Aici este un pârâu deasupra căruia circulăm noi. Este cel mai lung pod pe care îl avem în Vişeu de Sus, de 420 de metri!“ , spune primarul Vasile Coman, modest, fără să ştie că are şi cel mai lung pod din România! „Mergem pe un pod, în lungul drumului! Am început lucrarea cu trei ani în urmă. Săptămâna trecută am finalizat ultima porţiune de asfaltat. Oamenii sunt încântaţi, automat e altă viaţă, confortul e altul. Aici nu se putea circula nici pe jos! În 2012 când am venit la primărie nici cu Jeep nu urcai! Vişeul se învecinează cu şapte localităţi. Aici e legătura cu oraşul Sălişte, am discutat cu primarul de acolo să facem legătura. Automat, valoarea terenurilor a crescut de câteva ori. Am băgat şi reţeaua de apă. Eu provin din economia reală, acolo unu cu unu fac doi, nu fac nici cinci, nici trei. Nu promit dacă nu pot să şi fac. Uite, nimeni n-a crezut că vor circula aici pe asfalt. E un cartier cu locuinţe, terenuri agricole. La un moment dat, va fi drum Vişeu-Sălişte. Noi mai avem de făcut un kilometru până la graniţa cu ei. Aici avem şi o capelă catolică foarte veche, anual se face un hram romano şi greco- catolic împreună. Are câteva sute de ani, dar nu avem date istorice“, spune primarul.

La capăt de stradă venea ciurda dinspre dealuri, în timp ce, din cealaltă parte, dinspre DN 18, urcau taxiuri pe un drum care până mai ieri era desfundat! Peste toate însă, acel pod e o lecţie interesantă de modestie. Cu ani în urmă, fostul primar al Băii Mari, Cristian Anghel, visa să facă acelaşi lucru, să caseteze râul Săsar şi să facă deasupra lui bulevard. Au trecut anii, iar lecţia a fost dată de oraşul Vişeu de Sus, unde chiar a fost casetată o vale întreagă, iar deasupra ei se circulă, o porţiune de 420 de metri dintr-un drum de patru kilometri! Deci se poate!

Alexandru RUJA

1 COMENTARIU

  1. Toate acestea au fost facute in detrimentul locuitorilor de pe strada Maceselor,strada paralela cu strada Botoaia.Ani de zile am suportat praful si mizeria provocate de camioanele si utilajele folosite la lucrari,primarul promitand ca la terminarea proiectului Botoaia va incepe reabilitarea str Maceselor dar….surprizaaaaa ,NU MAI AU FONDURI….asa ca au mutat toate utilajele pe Valea Vinului,am fost personal la primaria Viseu de Sus pentru a vedea ce se va face in continuare ira dl viceprima Ciolpan Grigore a raspuns sec,citez”NU MAI PREZENTATI INTERES ELECTORAL” am ramas stupefiat,adica cum?Raspunsul a venit la fel de ….pe valea vinului sunt 500 de familii,potentiali votanti iar pe Maceselor sub 100,prin urmare noi cei de pe Maceselor nu mai prezentam interes,si sa stam linistiti ca sunt strazi si mai rele,ce ne agitam atata,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here