INCONȘTIENȚI LA VOLAN – Nicio zi fără infracţiuni rutiere în Maramureș

435

Luni, 15 aprilie, oamenii legii au prins în flagrant trei persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Baia Mare
Alcoolul consumat de un băimărean, înainte de a urca la volan, îl poate costa pierderea libertăţii pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat manevra de mers înapoi pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Baia Mare şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de o femeie.

“Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul care nu s-a asigurat avea o concentraţie de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. Acum este cercetat în cadrul dosarului penal întocmit de poliţişti pe numele său”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

# Șomcuta Mare
Infracţiuni la pachet şi în cazul unui tânăr de 32 de ani, din Coltău. Acesta a fost oprit pentru verificări în timp ce conducea pe strada Republicii din Şomcuta Mare. Poliţiştii au stabilit că bărbatul, deţinător al permisului de conducere provizoriu emis de Marea Britanie, nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

“Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat iar valabilitatea plăcuţelor de înmatriculare era expirată. Pe numele său a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru comiterea a trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, a spus Florina Meteș.

# Seini
Şi la Seini poliţiştii au depistat un conducător auto care se deplasa cu un autoturism a cărui autorizație de circulație provizorie era expirată.

“Sătmăreanul, de 19 ani, este acum cercetat pentru comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, a conchis Florina Meteș.

# Indisciplinați la volan
Maramureșenii nu au fost foarte disciplinați în ultimul an. În total, au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice peste 3.500 de permise de conducere, din care 1070 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, De asemenea au fost retrase 773 de certificate de înmatriculare.

“În domeniul siguranței rutiere și a transporturilor polițiștii au adresat 66 de informări către administratorii drumurilor iar 16 factori de răspundere au fost sancționați, din care 15 contravențional și unul penal. În anul 2018 s-au produs 187 de accidente grave de circulaţie, în urma cărora 36 de persoane au decedat şi 186 de persoane au fost rănite grav”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here