ÎNCEPE ȘCOALA – ”Primul ghiozdan” a ajuns în localitățile județului Maramureș

340

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean (CJ) Maramureș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a prezentat aleșilor desfășurarea și implementarea programului ”Primul ghiozdan”. Acesta se desfășoară, la nivelul județului, pentru al doilea an la rând.

Pentru anul școlar 2018- 2019, contractul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean și unitățile administrativ-teritoriale a fost încheiat cu 74 de primării, întreaga finanțare fiind suportată de la bugetul județului.

”Primul ghiozdan” a ajuns deja la primăriile partenere, astfel că toți copiii care, în toamna acestui an, vor începe clasa 0 vor avea ghiozdanele pe bănci, în prima zi de școală.

Consilierii județeni au alocat suma de 165.000 lei pentru realizarea proiectului „Primul ghiozdan”, pentru anul școlar 2018-2019.

Fiecare ghiozdan este echipat cu penar, creioane colorate, creion grafit, ascuțitoare, radieră, lipici solid, hârtie glasată, bloc mic de desen, acuarele, pensule, caiet cu pătrățele și caiet tip I cu 24 de file.

”Din partea Consiliului Județean au fost și consilieri județeni care au participat la înmânarea ghiozdanelor echipate cu cele necesare pentru școală tuturor reprezentanților administrațiilor locale”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

”Copiii se vor bucura în prima zi de școală de acest prim ghiozdan, iar bucuria mea este și mai mare știind că un proiect personal a ajuns să fie, în prezent, un proiect implementat la nivel județean”, a spus consilierul județean Liliana Moga.

În anul școlar 2017- 2018, primul în care a fost derulat proiectul în Maramureș, au existat 69 de unități administrativ teritoriale (UAT) partenere ale Consiliului Județean, din totalul de 76, unde administrațiile locale au participat cu o cofinanțare de 10%.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here