INCENDIU VIOLENT – Un maramureşean a ajuns la spital cu arsuri. Pompierii au parcurs cinci kilometri pe jos

567

Pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a mai multor incendii în ultimele zile.

Zilele trecute, militarii din cadrul Secției Vișeu de Sus au intervenit în Crasna Vișeului, unde locuința unui bărbat în vârstă de 63 de ani a fost cuprinsă de flăcări. Focul a distrus circa 50 de metri pătrați din casa de lemn. Proprietarul a suferit arsuri de gradul I și II pe membrele inferioare și a fost transportat la spital de către echipajul de prim ajutor. Din cauza drumului greu accesibil, pompierii au parcurs circa cinci kilometri pe jos până au ajuns la locul intervenției.
Pompierii băimăreni au fost nevoiţi şi ei să intervină. Primul incendiu s-a înregistrat în localitatea Tăuții Măgherăuș, unde coșul de fum al unei locuințe a luat foc. A ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului. Cel de al doilea incendiu a izbucnit la un panou electric, pe strada Luminișului. Focul a distrus circa 20 de metri liniari de cablu electric.

Coşurile de fum, bată-le vina!

Un alt incendiu a fost semnalat în noaptea de marţi spre miercuri, după miezul nopţii, pe Valea Tinei, stradă situată în cartierul Ferneziu. “A intervenit o autospecială cu apă şi spumă. A ars funinginea de la coşul de fum şi un metru pătrat din tavan. Cauza a fost un coş de fum deteriorat”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.
În dimineaţa zilei de miercuri, cu puţin timp înainte de ora 09.00, a fost semnalat un nou incendiu, de această dată în municipiul Sighetu Marmaţiei, la un bloc de locuit situat pe strada Unirii. “Au intervenit o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor. A ars funinginea de la coşul de fum al unui bloc”, a precizat Cornel Băbuţ.
Pompierii maramureşeni atrag atenţia că este important ca toţi cetăţenii să se asigure că au coşurile de fum curăţate, pentru a preveni producerea de incendii.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here