ÎNCĂ UNUL!… – Adolescent amețit de substanțe interzise, găsit letargic în Baia Mare

280

Am tot vorbit despre fenomenul Zombie. Despre tineri care se amețesc cu substanțe interzise, care le pot aduce decesul. Pentru ei nu contează efectele, ci primele simptome, cele de euforie. Acești oameni nu conștientizează că această distracție îi poate conduce la deces.

Un nou caz a avut loc zilele trecute în Baia Mare. Aflat pe strada Moldovei, unui tânăr i s-a făcut rău. A căzut secerat la pământ. Lângă el s-au aflat câțiva tovarăși de distracție ai acestuia. Trecătorii au văzut cum tânărul căruia i s-a făcut rău a fost târât de colegi către o zonă verde, unde l-au stropit cu apă.

“Era inert! Vă rog frumos să mă credeți! Eu așa ceva nu am văzut în viața mea. M-am oferit să îi ajut, să sun la ambulanță. M-au implorat să nu sun nicăieri, că prietenul lor își va reveni curând. Băiatul ăla era leșinat, nu avea reacție. Cum îl puneai așa stătea. Nu zic că nu e mai bine decât să fie agresiv, dar zic că nu e normal ca oamenii ăștia să ia tot ce le trece prin cap și nimeni să nu ia nicio atitudine. Înțeleg că fiecare face ce vrea, deși eu cred că e o aberație, nu cred că e normal să faci ce vrei, dar să vezi un copil leșinat că a tras pe nas sau a fumat nu-știu-ce chestie și tu să nu faci nimic e absurd. Nu, nu există că faci ce vrei pe lumea asta. Cred că libertatea asta a fost înțeleasă foarte prost. Nu cred că poți să faci ce vrei, că asta înseamnă haos. Cum să vezi copil de 15-16 ani leșinat pe jos că a fumat mama naibii ceva și tu să trebuiască să taci. L-au târât, vă rog frumos să mă credeți, l-au târât, nu știu unde, că pe urmă au dispărut, numai să nu sun la ambulanță. Vi se pare logic?”, a relatat Mirela din Baia Mare.

# E fenomen în țară
Reamintim faptul că, în ultimele săptămâni, numărul de cazuri de intoxicați cu Zombie a crescut în Baia Mare. Multe cazuri au fost sesizate în cartierul Săsar. În zona RFN, un copil umbla haotic, înainte de furtună, cuprins de euforia stupefiantelor. Alți doi se plimbau prin intersecția de la podul Republicii, de la RFN. O adolescentă a căzut secerată pe strada Victoriei, alta la coborârea de pe Piatra Virgină în Parcul Municipal Regina Maria.

Nu mai punem pe tânărul dat dispărut la o petrecere la Firiza, găsit la o scară de bloc de pe Caragiale ori pe cel amețit de substanțe interzise în Centrul Vechi sau cel al tinerilor rupți de droguri pe Electrolizei. Ideea este că fenomenul a cuprins tot orașul, așa cum s-a întâmplat în Satu Mare, Bistrița, Dej, Zalău, Cluj, Turda sau, mai nou, Sighetu Marmației. La fel, din păcate, în toată țara.

# Ce-i cu Zombie
Specialiştii atrag atenţia că acest “Zombie” este extrem de periculos pentru organismul uman. Când canabinoidele sintetice atacă receptorii din creier, care mai apoi interacţionează cu dopaminele, pot cauza paralizia temporală a mâinilor şi picioarelor, dar atunci când drogul interacţionează cu serotonina îi poate face pe consumatori să se simtă precum nişte ,,zombie”.

Utilizarea canabinoidelor sintetice a avut efecte şi asupra comportamentului, inducând stări de paranoia, anxietate, atacuri de panică şi episoade psihotice. Împreună, toate aceste efecte au fost denumite ,,efectul zombie”, conform campaniei educaţionale K2/Zombie DC, din Washington DC, citată de presa românească.

Cătă ȚINEGHE

Citește și

STUPEFIANT! – Imagini șocante cu un tânăr care abia se ține pe picioare din cauza substanțelor interzise! Oficial, Cartierul Săsar din Baia Mare a fost asaltat de… Zombie (VIDEO ȘI FOTO)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here