ÎNCĂ UN CAZ!… – Un băimărean băut şi fără permis a încercat să fugă de poliţişti

387

În ultima vreme, am avut un număr curios de mare de maramureşeni care au încercat să fugă de poliţişti. În niciunul dintre cazuri, urmăririle nu s-au terminat prea bine.

Cel mai grav caz este cel al motociclistului în vârstă de 22 de ani care a fugit de oamenii legii din Baia-Sprie până în Baia Mare. Cursa s-a sfârşit în Parcul Municipal “Regina Maria”, după ce motociclistul a lovit un bătrân în vârstă de 75 de ani, aflat pe o alee. Ambii au ajuns în stare gravă la spital. Motociclistul nu avea permis pentru nicio categorie. Iată că nu a trecut mult timp de la un alt caz.

# Cursă Copalnic Mănăştur – Lăschia
În data de 13 martie, între orele 11.00 – 13.00, poliţiştii au acţionat pe raza localităţii Copalnic Mănăştur pentru supravegherea traficului rutier şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În jurul orei 12.00, polițiști au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea.

“Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia până în localitatea Lăschia, unde a fost oprit şi verificat. Astfel s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 56 de ani, din municipiul Baia Mare, care are permisul de conducere suspendat. Totodată acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea înregistrată fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

# Nereguli pe şoselele din judeţ
În acest context, trebuie să spunem că, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Poliţiştii Secţiei 6 Sarasău au acţionat pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate de către şoferi şi pasageri. Poliţiştii din Baia Sprie şi Şişeşti au acţionat pe raza de competenţă împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, iar cei din Recea au fost prezenţi pe DN 1C, Recea –Lăpuşel.

“Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 9.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute cinci permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare. Polițiștii maramureşeni reamintesc tuturor conducătorilor auto să folosească centura de siguranţă, să adopte o conduită preventivă în trafic, să păstreze o distanţă corespunzătoare între autovehicule şi să circule cu viteză redusă atunci când condiţiile meteo sunt nefavorabile”, a detaliat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here