ÎNAINTE DE POST – „Bal de lăsatu’ secului” la Centrul Universitar Nord

495

Luni, 12 noiembrie, studenții Facultății de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare au organizat cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Bal de Lăsatu’ Secului”.

Potrivit informațiilor furnizate de către diaconul Vlad Verdeş, Inspector eparhial pentru Catehizarea Tineretului, acest eveniment a avut loc la inițiativa membrilor ASCOR Baia Mare sub îndrumarea decanatului Facultății de Litere și prin colaborarea cu studenții specializării Etnologie și Biroul de Tineret din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Manifestarea a avut loc la cantina Facultății și a reunit peste 200 de participanți, iar aceasta a debutat prin reprezentațiile următoarelor grupuri: coconi din cadrul Palatului Copiilor (coordonați de Maria Serasz), Juniorii Dănțăușilor din Groși (coordonați de Dana Zoicaș), Ansamblul Studențesc Universitar „Nord” (coordonați de conf.univ.dr. Delia Suiogan) și Corul Studenților Teologi „Sf. Ioan Damaschinul” (dirijor pr.lect.univ.dr Teofil Stan).

Pentru eveniment s-au pregătit 1000 de sarmale, cârnați, pancove, prăjituri, iar pentru ca atmosfera să fie cât mai antrenantă s-a adus un ceteraș din Maramureșul Istoric, student la teologie, tânărul violonist Petrică Nemeș.

„Ne dorim ca edițiile următoare să capete și mai mare amploare pentru a evidenția cât mai mult valoarea tradițiilor noastre străbune, a portului popular din diferitele zone etnografice ale județelor Maramureș și Satu Mare pentru ca întreaga lume să ne cunoască rădăcinile unice și inegalabile” a declarat Maria Chertiție, președinte ASCOR Baia Mare și studentă la specializarea „Pedagogia învățământului școlar și preșcolar”.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here