ÎN ZONA VALEA VIŞEULUI – Ucrainean reţinut în timp ce aducea ţigări în ţară (GALERIE FOTO)

416

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

În data de 4 decembrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări.

# Ţigări confiscate de 35.000 de lei
Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

“În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au reținut o persoană, cetățean ucrainean în vârstă de 23 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean, fiind informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite șase colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.000 lei”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here