ÎN WEEKEND – Biserica din Măgureni a fost târnosită

768

Duminică, 9 septembrie, în Parohia Măgureni a fost sărbătoare.

Mai exact, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba de târnosire a bisericii, urmată de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi de cuvântul de învăţătură. Alături de PS Iustin a participat un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi.

Potrivit reprezentanţilor Episcopiei, slujba de târnosire s-a făcut după toate rânduielile Bisericii Ortodoxe: în piciorul Sfintei Mese au fost puse Sfinte Moaşte de Sfinţi Mucenici şi Documentul de Sfinţire, iar în cele patru colţuri, în locurile făcute în marmură, au fost aşezate icoanele celor patru Sfinţi Evanghelişti, gravate în marmură, ca să nu se şteargă: Matei, Marcu, Luca şi Ioan. A fost unsă cu Sfântul şi Marele Mir biserica în exterior şi interior, Sfântul Altar, pictura, proscomidiarul, catapeteasma şi icoanele de pe ea.

Cu ocazia târnosirii, pe lângă hramul istoric Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a dat şi al doilea hram acestui sfânt locaş de închinare, hramul sărbătorii împărăteşti din ziua târnosirii, adică Sfinţii şi Drepţii Dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru activitatea pastoral-misionară, edilitar-gospodărească și social-filantropică și pentru contribuția adusă la înnoirea și împodobirea bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” şi „Sfinţii şi Drepţii Dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana” din Parohia Măgureni, Protopopiatul Lăpuș, preotul paroh Ioan Florin Pălincaş a fost hirotesit iconom stavrofor. Diplome şi distincţii au primit şi alţi binefăcători ai lăcaşului de cult.

Lavinia-Codruţa HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here