ÎN ULTIMELE DOUĂ LUNI – Patru decese cauzate de penumonii în Maramureș

353

În acest sezon rece au fost înregistrate patru decese cauzate de penumonii, în județul nostru. Conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, două astfel de cazuri au fost înregistrate în luna noiembrie și două în luna decembrie. Trei persoane aveau vârsta peste 65 de ani și o persoană era din categoria de vârstă 50-64 de ani.

Pe parcursul lunii decembrie 2019, în Maramureș s-au raportat 633 de cazuri de pneumonie, dintre care 116 au necesitat internarea. În rândul bebelușilor cu vârsta sub un an, s-au înregistrat 162 de cazuri de pneumonie, iar 37 au avut nevoie de îngrijiri spitalicești. În cazul copiilor cu vârsta între 2 și 4 ani, s-au raportat 84 de îmbolnăviri și 17 micuți au fost internați în spital.

În prima săptămână din an, până în data de 5 ianuarie, s-au înregistrat 128 de cazuri de pneumonie, dintre care 16 în rândul bebelușilor sub un an și 18 în rândul micuților cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani. În perioada menționată, au fost raportate și 33 de internări. 10 bebeluși sub un an și 6 copii din categoria 2-4 ani au avut nevoie de îngrijiri spitalicești.

Tot pe parcursul lunii decembrie au fost recoltate și șase probe pentru testare de gripă. Suspecte de gripă au fost trei persoane din categoria de vârstă 15-49 de ani, o persoană din categoria de vârstă 50-64 de ani și o persoană din categoria de vârstă de pesste 65 de ani. În prima săptămână din 2020 nu s-au înregistrat cazuri de suspiciune de gripă.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here