ÎN TĂUȚII MĂGHERĂUȘ – 37,5 de milioane de euro aprobați de Guvernul României pentru o investiție privată în Maramureș

938

Guvernul României a aprobat marți, 7 noiembrie, schema de ajutor de stat pentru investiția Universal Alloy Corporation din Tăuții Măgherăuș, lângă Aeroportul Internațional Maramureș. Investiția totală va fi de aproximativ 130 de milioane de euro, iar Statul Român va contribui efectiv cu 37,5 de milioane de euro. Este cea mai mare investiție privată aprobată de către Guvernul României. 

Universal Alloy Corporation Europe, o companie americană care desfăşoară deja afaceri în Maramureş intenţionează să se dezvolte, pregătind o nouă investiție substanțială într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave. Prin această infuzie de capital, compania va oferi aproape 2000 de noi locuri de muncă în Maramureș, fiind gândită și o cale de rulare care va face legătura între curtea noii unităţi de producţie şi Aeroportul Internaţional Maramureş. Universal Alloy Corporation Europe are în prezent lângă Baia Mare o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu care sunt utilizate de toţi marii producători de aeronave din lume.

“Societatea a achiziţionat o suprafaţă totală de 40 hectare de teren în imediata vecinătate a aeroportului şi este în curs de realizare o nouă investiţie care va crea aproape 2000 de noi locuri de muncă și va cuprinde un centru de design componente şi structuri aeronave, un centru de training şi hale de producţie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, în care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Prin această investiţie, Maramureşul şi România vor figura pe harta mondială a liderilor unei industrii elitiste: industria aeronautică”, precizează reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Marius CÎMPIAN

foto CJ Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here