ÎN TÂRGURI – Vânzarea cailor fără documente, o ilegalitate des întâlnită

342

Vânzarea de cai fără documente legale, adică pașaport sau certificat sanitar-veterinar este printre cele mai dese deficiențe depistate de către cei de la Oficiul Județean de Zootehnie Maramureș în cadrul controalelor efectuate în teren.

Un raport al Oficiului pe primele 10 luni ale acestui an a fost prezentat, în 28 noiembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din luna noiembrie. Potrivit raportului, rezultatele activităţii de inspecţie şi control au fost consemnate în procese verbale, în care au fost evidenţiate deficienţele, propunerile pentru remedierea acestora şi eventuale măsuri acolo unde a fost cazul.

Dacă ne referim la deficienţele constatate de Oficiul Județean de Zootehnie Maramureș în timpul efectuării de inspecții atunci putem spune că la operatorii însămânțători au fost semnalate deficiențe în conducerea evidenţei Registrului unic sau evidenţă incompletă privind unele achiziții.

O altă neregulă des întâlnită este în târgurile din județ, unde găsim la vânzare cai fără pașaport sau un certificat sanitar-veterinar. În acest an s-au aplicat două amenzi pentru deținerea de cai fără pașaport în cuantum de  1000 lei, conform OUG 23/2010.

La inspecțiile făcute de Oficiul Județean s-a constatat  înregistrarea contextuală în baza de date la unele ferme, s-au luat măsuri prin comunicarea la asociația care efectueaza controlul și situația a fost adusă la zi.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here