ÎN STRAIE SĂRBĂTOREŞTI – Concerte, concursuri, voie bună şi multă distracţie în Cavnic (GALERIE FOTO)

813

Cavnicul a îmbrăcat straie de sărbătoare în weekendul trecut. A fost multă distracţie şi voie bună la Zilele Oraşului! Evenimentele au fost unul şi unul, pentru toate vârstele.

Autorităţile locale spun că şi-au atins toate obiectivele fixate pentru manifestările de la finalul săptămânii. “Am avut invitaţi pe măsură, artişti, ansambluri, oameni de cultură. Cu toţii au fost prezenţi în Cavnic, în weekend. Vremea a ţinut cu noi. Am avut şi un frumos foc de artificii, de care s-au putut bucura atât căvnicarii, cât şi cei care au venit în oraşul nostru din localităţile apropiate şi inclusiv din Baia Mare”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

# Andreea Bănică, încântată de micii cu muştar
Mai mulţi artişti cunoscuţi au fost invitaţi să urce pe scena amplasată în centrul oraşului. “Am avut pe Andreea Bănică, pe Oana Radu, pe Lavinia Goste, Marius Zorilă. S-a cântat şi s-a dansat. Lumea s-a simţit foarte bine. Unii dintre artişti, de exemplu Andreea Bănică, s-au simţit atât de bine, încât au rămas cu noi după concert la un mic cu muştar. Lavinia Goste a invitat pe scenă o fetiţă, să cânte cu ea. A spus fetiţa că a venit din Baia Mare, pentru că aici, la noi, este foarte frumos. Nici eu nu am ştiut câtă lume a venit din alte oraşe la Zilele Oraşului Cavnic. Atunci mi-am dat seama şi eu, care mă aflam lângă scenă. Au fost mii de oameni în cele trei zile de sărbătoare. Consider că a fost un eveniment de succes. Reacţia oamenilor a fost una pozitivă. Mă refer la cea a participanţilor. Opinia celor care nu au fost aici nu este relevantă”, a spus Vladimir Petruţ.

# Seniori ţinându-se de mână, în aplauze şi lacrimi de fericire
Un moment emoţionant l-a constituit premierea seniorilor oraşului. Practic, a celor care “au ţinut stindardul” în vremurile grele ale Epocii de Aur. “Am avut 48 de familii cu peste 50 de ani căsnicie. Cuplul cu cea mai mare “vechime” are 63 de ani. I-am invitat pe scenă şi le-am oferit posibilitatea să spună câteva cuvinte. Am vorbit cu ei şi i-am rugat să ofere sfaturi pentru tineri. Le-am oferit diplome, câte un buchet de flori şi câte o şampanie. Au fost primiţi în aplauze. Atunci când au urcat pe scenă, au făcut-o ţinându-se de mână, fapt care a emoţionat asistenţa. Toţi cei care au participat la eveniment au lăcrimat. Am făcut o comparaţie. Eu am 35 de ani, iar un cuplu are 63 de ani numai de căsnicie. Este ceva incredibil”, a explicat primarul Cavnicului.

# Sport şi concursuri şi pentru toate gusturile
Nu au lipsit nici manifestările sportive. “Am organizat ediţia a şasea a Cupei de Fotbal “Ioan Medrea”. Am avut concursuri de skandenberg, de băut bere, de joagăre, care sunt unelte specifice Cavnicului, am avut concurs de şah, un cros. Am avut şi un concurs de tractat TIR-uri. Au participat şi două femei. Una din ele a tras TIR-ul pe o distanţă foarte mare. Am avut şi un meci demonstrativ de oldboys, la care au participat fostele glorii ale Minerului Cavnic din perioada de glorie a echipei. Am avut de toate, per total, a fost un succes, zic eu”, a spus Petruţ. Autorităţile s-au implicat şi în activităţi sociale. “Am oferit tichete pentru cei care nu îşi puteau permite să consume la sărbătoare. Din totalul de 5.000 de locuitori, 1.600 sunt pensionari. Din aceştia, 600 au o pensie de sub 700 de lei. Am dorit să aibă şi ei posibilitatea de a se bucura de Zilele Oraşului Cavnic”, a explicat Vladimir Petruţ, care a specificat că, pe timpul manifestărilor, Centrul Civic a fost plin de participanţi.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here