ÎN SFÂRȘIT! – Consilierii municipali au căzut la pace! Bugetul Sighetului a fost aprobat, însă iată în ce formă!

349

După două amânări succesive și vii dezbateri, unele chiar furtunoase, fie în plen, fie în comisii, consilierii municipali din Sighetu Marmației au reușit să cadă de acord cu privire la proiectul de buget aferent anului 2019.

În ședința de miercuri, 22 mai, aleșii au votat bugetul, însă cu amendamentul propus de opoziție, ce viza alocarea a 200.000 de lei pentru două obiective (100.000 de lei pentru reparații la Secția de Boli Infecțioase de la Sighet și 100.000 de lei pentru reabilitarea unei străzi).

În schimb, amendamentul propus de UNPR, ce viza relocarea banilor pentru studiu de fezabilitate la Creșa Sfânta Elena, în valoare de 74.000 de lei, nu a fost acceptat.
A mai fost aprobate niște suplimentări ale bugetului local, ce vizează dotarea cu aparatură a Spitalului Sighet. Acest lucru este, însă, numai o chestiune de procedură). Mai mult decât atât, au mai avut loc unele modificări în proiectul inițial, în sensul în care s-au luat de la unele investiții și s-au dat la altele.

Au rămas prioritare investițiile prin PNDL, care vizează reabilitarea unor instituții de învățământ din Sighetu Marmației. Aici, municipalitatea trebuie să aloce confinanțări. Mai trebuie spus că, în prezent, valoarea totală a bugetului este în valoare de 162.236,04 mii lei, însă, mereu, de-a lungul unui an, au loc rectificări.

Cătă ȚINEGHE, Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here