ÎN SCĂDERE DE TURAȚIE – Minaur pierde la Focșani și coboară pe locul 4 în clasament

649

Minaur a pierdut la limită meciul jucat, în deplasare, cu CSM Focșani, în etapa a 11-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Chiar dacă n-au făcut un joc grozav, băimărenii s-ar fi putut întoarce acasă cu un punct, dacă cehul Cip ar fi reușit să marcheze în ultimele secunde ale meciului.

CSM Focșani 2007 – CS Minaur Baia Mare 26-25 (12-14)

Focșani: Cloșcă, Marocico – Miroiu 5, Rață 4, Țuțu 4, Eros 3, Marijanac 3 (2 din 7m), Mocanu 3, Pătru 2, Gramatic, Hrimiuc, Nuțu, Popovici, Mănescu. Antrenor: Dalibor Cutura.

Minaur: Ciobanu, Țenghea – Csepreghi 5 (1 din 7m), Brajovic 5, Kotrc 4, Coric 4, Căbuț 3, D. Mureșan 1, Haiduc 1, Cip 1, Bera 1, Vojvodic, R. Nagy, T. Botea, Bușecan, Buzle. Antrenori: Stephane Plantin și Alexandru Sabău.

Au arbitrat: Gabriel Badiu – Ioan Barbu (ambii din Cluj-Napoca). Obs. FRH G. Antonescu (Pitești)

Aruncări de la 7m: 5-1 (transformate 3-1, au ratat Sladic, Miroiu). Minute de eliminare: 8-6.

După un început aproape perfect de campionat, în ultimele etape Minaur se află pe o pantă descendentă a formei sportive, lucru confirmat atât de jocul prestat, cât și de rezultatele înregistrate. Băimărenii au pierdut azi în fața unei echipe bine instruite, care a speculat, cu calm, erorile comise de jucătorii de la Minaur.

Meciul a fost marcat de perioade succesive de dominare ale celor două formații. Gazdele au fost în avantaj de la început și până aproape de finalul primei reprize. Din min. 23, când CSM Focșani conducea cu 12-9, au urmat cinci goluri consecutive marcate de băimăreni, tabela de marcaj arătând la pauză scorul 12-14. Minaur a condus până în min. 43 (18-19), după care băimărenii au fost părăsiți de inspirație în atac. Moldovenii nu s-au lăsat prea mult invitați la joc și au preluat inițiativa, în ciuda intervențiilor lui Ciobanu și, spre finalul jocului, Țenghea. CSM Focșani s-a distanțat la trei goluri (25-22, min. 53), dar până la final a tremurat serios pentru victorie, mai ales la aruncarea lui Tomas Cip din ultimele secunde.

Pe băimăreni i-a costat jocul mai slab prestat în repriza secundă, un obicei încetățenit în acest sezon, avantajul luat la pauză dovedindu-se a fi insuficient, de această dată. În urma acestei înfrângeri, Minaur a coborât pe locul 4 în clasamentul Ligii Zimbrilor.

Marius CÎMPIAN

foto Facebook CSM Focsani

2 COMENTARII

  1. Inca un pas gresit facut de echipa noastra.Continuam sa facem aceleasi PROSTII de la inceputul campionatului,desi normal ar fi fost sa le reglam pina la ora asta.S-a instalat o stare de automultumire si aroganta.Ne-a luat valul si am inceput sa visam la o echipa mare care face orasul sa vibreze.Din pacate totul a fost doar o iluzie si in ritmul acesta vom lupta din nou pentru ocuparea locului 8 !!! Bani irositi,oameni dezamagiti,euro in crestere…si cine stie ce ne mai asteapta .Noroc ca sunt televizoare,asa avem si noi ocazia sa vedem handbal ADEVARAT !!!

  2. Am zis in vara, ca o sa plangem dupa Fotonea,dupa ce a facut transferurile a trebuit sa plece….
    In sezonul acesta ,se vede cand intra jucatorii romani, la ce nivel suntem…
    Macar el promova tinerii si aveam o speranta ,ca in 2-3 ani vom avea echipa buna si vom da jucatori buni la nationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here