ÎN OCTOMBRIE – Groapa de gunoi de la Satu Nou de Jos devine istorie

364
deseuri Satu Nou

În mai puțin de o lună de zile groapa de gunoi de la ieșirea/intrarea în Baia Mare va deveni istorie. Vorbim de celebra groapă de gunoi de la Satu Nou de Jos, pe care este imposibil să o ratezi din cauza mărimii, dar și a mirosului care vine de acolo.

Luna viitoare autorizația de mediu pentru acest depozit de gunoaie expiră, iar acum operatorul Drusal trebuie să ducă cumva acele deșeuri de acolo. Iar cum la Fărcașa lucrurile nu stau deloc bine, trebuie căutate alte soluții.

“În mod normal groapa de gunoi de la Satu Nou de Jos se va închide în octombrie. Nu mai au cum să funcționeze. Ce nu este rezolvat la acest moment este unde va ajunge fracția umedă, că fracția uscată, acei baloți știm unde vor ajunge. Sunt în discuții cu mai multe depozite, Satu Mare, Bistrița, deci de închis se va închide. Autorizația de mediu e valabilă pană în 10 octombrie, ei zic că până în 15 octombrie. Legea spune că acele deșeuri trebuie duse de acolo în maxim doi ani de zile. Ei deja au un plan, să îl valorifice cumva, dar e prematur să vorbim. Nu se ia în calcul varianta că acel gunoi va ajunge așa cum este acum vreodată la Fărcașa, deja ei gandesc alte variante. Pentru Sighet, autorizația de mediu este valabilă pană în februarie anul viitor, acolo nu știu ce soluții vor găsi”, a declarat Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here